Foto: Shutterstock & Teknikens Värld

Kimbal Musk sålde Tesla-aktier före Twitter-gate

Elon Musks bror Kimbal sålde cirka 15 procent av sina aktier i Tesla Motors den 5 november. 

Det var en dag innan Elon skrev på mikrobloggen Twitter och frågade sina följare om han borde sälja tio procent av sina aktier.

Elons tweet orsakade att Tesla-aktien föll kraftigt.

Elon Musk har fått kritik för att han använde mikrobloggen Twitter för att fråga sina följare om de tyckte att han skulle sälja tio procent av sina aktier. Musks fråga orsakade att värdet på aktien föll med hela 12 procent.

Musks tweet publicerades i lördags och han skrev att han planerade att följa beslutet i omröstningen oavsett utgången. Följarna ansåg att han skulle sälja vilket skulle ge Elon Musk cirka 200 miljarder kronor. 

Nu visar det sig att Elons bror Kimbal gjorde en stor aktieaffär dagen innan den berömda tweeten publicerades.

Sålde för en miljard

Kimbal Musk sålde på fredagen hela 15 procent av sina aktier i Tesla. Kimbal registrerade en försäljning av 88 500 aktier till ett värde av cirka 1 miljard kronor. Kimbal Musk, 49, är en entreprenör och chef för restauranggruppen Kitchen samt medgrundare till Roots Urban Grower. Kimbal Musk har länge varit affärspartner med sin bror och har suttit i Teslas styrelse sedan 2004. Kimbal Musk finns även med i ledningen för SpaceX.

Tesla har valt att inte kommentera uppgifterna om att Kimbal Musk sålt en så stor andel aktier dagen innan börsraset.

Möjligen kan Teslas aktie återhämta sig efter uppgifterna att företaget passerat Mercedes och tagit tredjeplatsen bland lyxbilarna i USA. Tesla har också goda chanser att köra ifatt ettan Lexus och tvåan BMW då Tesla har tacklat den pågående komponentbristen i bilvärlden bättre än flera av sina konkurrenter.