Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Saab Youngman Pang Da General Motors
Saab Youngman Pang Da General Motors
Saab Youngman Pang Da General Motors
Saab Youngman Pang Da General Motors

Kineser vill betala Saab-löner

Youngman och Pang Da vill betala löner till Saabs anställda medan man väntar på om General Motors omvärderar sitt nej.

När lönen trillar in på Saab-anställdas konton kommer pengarna denna gång från Kina, uppger Sveriges Radio. I en intervju med TT berättar Youngmans Rachel Pang för nyhetsbyrån att de och Pang Da diskuterar hur man ska lösa Saabs löneproblem. 

 Pang framhåller även att inget av de kinesiska företagen har ändrat sig vad gäller affärsupplägget som de presenterade den 28 oktober om att Youngman och Pang Da delar upp Saab mellan sig 60/40. 

 I helgen som gick skickade Youngman och Pang Da över ett förslag till General Motors om bland annat kommersiella villkor. Nu väntar bolagen på att General Motors ska svara på förslaget, men när de väntas göra det är ännu inte klart. 

 Att de kinesiska bolagen betalar lönerna är av vikt för att undvika en konkurs, vilket skulle innebära att alla avtal och licenser man har med bland annat General Motors sägs upp. General Motors äger tekniken till modellerna 9-3, 9-5 och 9-4X. Men från General Motors håll är man fortsatt negativa till upplägget.

 – Vi kan fortsätta som leverantör till Saab under rätt villkor och omständigheter men vi är inte beredda att fortsätta att leverera 9-4X och vi är inte beredda att fortsätta att ge licenser för vår teknologi om ägarkontrollen i bolaget förändras. Våra kontrakt är med Saab och ingen annan, säger General Motors talesman James Cain till di.se.