Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Koenigsegg

Koenigsegg bygger ny fabrik

Supersportbilstillverkaren Koenigsegg inte bara satsar på befintliga faciliteter i Ängelholm utan bygger även en helt ny anläggning för produktion.

Sedan månadsskiftet augusti/september i år äger bygg- och anläggningsföretaget Peab samt Koenigseggs moderbolag till lika delar fastighetsbolaget PEKO Fastighets AB som äger och förvaltar de fastigheter i företagsparken Valhall Park i Ängelholm (gamla F10-flygflottiljens område) där Koenigsegg bedriver sin verksamhet.

Koenigsegg meddelar att omfattande investeringar ska göras i befintliga lokaler och anläggningar, men att de också är i behov av expansion. Därför ska de bygga en ny bilfabrik med en yta på ungefär 11 000 kvadratmeter som ska husera produktionshall, evenemangs- och personalytor, kontor samt showrum för nya bilmodeller.

Inledandet av bygget äger rum nu i september och det är Peab som har fått uppdraget att uppföra Koenigseggs nya anläggning. Området Valhall Park ägs via dotterbolag av Peab.

LÄS OCKSÅ: Koenigsegg tar över Nevs ägande i Gemera 

I mars 2023 ska nya produktionsanläggningen stå klar, redo för att bistå Koenigsegg i den utökade produktion som planeras. Foto: Koenigsegg

– Vårt partnerskap med Peab är ett viktigt steg i vår tillväxt och med detta partnerskap vågar vi nu med bestämdhet ta beslutet att förlägga Koenigsegg-expansionen till Ängelholm och Valhall Park. De nya anläggningarna ger oss inte bara produktionsfaciliteter utan supporterar även vår vertikala integration av produktion, utveckling, design och testning vilket kräver mer plats för personal och mer tekniska utrymmen. Utöver det skapar närheten till flygplatsen optimala och nästintill unika förhållanden för vår verksamhet, säger Christian von Koenigsegg.