Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Koenigsegg Agera RKoenigsegg Agera RKoenigsegg Agera R
Koenigsegg Agera R

Koenigsegg tillbaka i USA

Koenigsegg har inte varit representerat på den nordamerikanska marknaden på några år. Men nu blir det ändring när välrenommerade Manhattan Motorcars börja sälja den svenska supersportbilen.

Supersportbilstillverkaren på allas läppar, svenska Koenigsegg, tar nu klivet över Atlanten för att även inkludera den så viktiga amerikanska marknaden i sin säljverksamhet. Detta efter några års USA-frånvaro, bland annat på grund av krocksäkerhetsföreskrifter gällande krockkuddarnas laddning.

Firman som ska sälja Koenigseggs bilar är ingen mindre än Manhattans Motorcars som redan i dag säljer nya och begagnade Porsche, Lamborghini, Lotus, Bentley, Rolls-Royce, Spyker och Bugatti.

 På New Yorks bilsalong i april kommer Manhattan Motorcars att ställa ut Koenigsegg Agera R.

– Vi är verkligen glada över möjligheten att arbeta med en så passionerad och väl respekterad återförsäljare som Manhattan Motorcars. Vi kommer att göra vårt yttersta för att stödja Manhattan Motorcars på bästa möjliga sätt och vi ser fram emot en givande långsiktig relation, säger Koenigseggs vd och grundare Christian von Koenigsegg.

– Jag kunde inte vara lyckligare med valet av partner. Sedan 1995 har Manhattan Motorcars grundare Brian Miller och hans grupp skapat en återförsäljare med nästan legendarisk status i mitten av centrala New York. Deras vänliga, avslappnade, kunniga och jordnära attityd passar mycket väl med våra kärnvärden, så det är den perfekta matchen, säger Koenigseggs försäljnings- och marknadsdirektör Jens G Sverdrup.

– Jag kan inte säga hur glad jag och mitt team är för att representera ett så spännande och innovativt bilmärke. Vi ser fram emot en lång och givande relation med Christian och resten av Koenigsegg-teamet där vi får ställa dessa underbara bilar på vägarna, säger Brian Miller, grundare och chef för Manhattan Motorcars.