Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kraftigt ökad vinst för Volvo Cars

Volvo fortsätter att öka sin försäljning samtidigt som förtjänsten blir allt större.

I dag presenterar Volvo Cars tredje kvartalets ekonomiska rapport och än en gång är det munter läsning för alla med intresse i företaget.

Under juli, augusti och september sålde Volvo 166 878 bilar runt om i världen, en ökning med 7,7 procent jämfört med fjolårets motsvarande månader då 154 914 bilar såldes.

Nettoomsättningen ökade under perioden med 14,2 procent till 64,8 miljarder kronor. Rörelseresultatet landade på 3,5 miljarder kronor, en ökning med 90 procent från de 1,8 miljarder kronor som bokfördes under tredje kvartalet i fjol. Nettoresultatet uppgick till 2,4 miljarder kronor, en ökning med 108,8 procent. Tredje kvartalet i fjol resulterade i 1,1 miljarder kronor.

Volvo Cars vände sitt negativa kassaflöde, minus 6,6 miljarder kronor under perioden i fjol, till positivt – två miljarder kronor.

Rörelsemarginalen ökade till 5,4 procent från 3,2 procent.

– Under tredje kvartalet fortsatte Volvo Cars att växa snabbare än industrin i Europa, Kina och USA. Tillväxten i försäljning, intäkter och resultat drevs av en stark efterfrågan på vårt suv-sortiment samt kostnadseffektivitet. Vårt fokus på hållbar produktion och ambitionen att minska den totala livscykelns koldioxidavtryck för våra bilar med 40 procent fram till 2025 kommer att säkerställa en långsiktigt hållbar verksamhet, som är kärnan för Volvo Cars, våra konsumenter och miljön, säger Volvo Cars koncernchef Håkan Samuelsson.

Hittills i år har Volvo Cars sålt 507 704 bilar, en ökning från 472 553 under samma period 2018. Volvo ser därmed ut att slå till med ännu ett helårsrekord.