Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kunderna har förtroende för dieselmotorer – hävdar Mercedes

Kunderna har större förtroende för dieselmotorer än politiker, hävdar Daimlers vd Dieter Zetsche.

Koldioxid är ett större problem än kväveoxider när det kommer till utsläpp från bilar med förbränningsmotorer. Det hävdar Daimlers vd Dieter Zetsche i en artikel publicerad av Autocar. Han understryker även att kunderna har större förtroende för dieselmotorer än politiker då de fortsätter att köpa dem.

– 2018 har vi ett tapp på försäljningen av dieselmotorer men fortfarande väljer mer än hälften av våra kunder det alternativet, säger Dieter Zetsche.

– Nya regler och tester är ett steg framåt men om vi kan ge mer realistisk information så skulle det hjälpa kunderna, säger han vidare.

Han menar också att det inte kan vara samhällets uppgift att straffa dieselmotorer med sina låga utsläpp av koldioxid och hävdar att debatten i dag kretsar allt för mycket kring kväveoxidutsläppen.

En tidigare undersökning visar att européer har fortsatt förtroende på förbränningsmotorn. Värt att notera är dock att bakom undersökningen ligger Mazda som inte direkt hör till pionjärerna när det kommer till eldrift.