Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hans Hedberg

Lamborghini har etablerat sig i Sverige igen

Sverige är ett sportbilsland och återförsäljarna är ganska många, men ett legendariskt sportbilsmärke har lyst med sin frånvaro. Nu är det slut på det eftersom Lamborghini har öppnat i Malmö.

För några år sedan försvann Lamborghini officiellt från den svenska marknaden och de svenska kunder som velat köpa en italiensk tjur från Sant’Agata Bolognese har varit tvungna att bege sig till Danmark för att hitta sin bil.

Men nu återlanseras Lamborghini i Sverige när den danska generalagenten Semler Gruppen tar klivet över Öresund. I fredags, 5 juni, öppnade de en helt ny butik på Testvägen 4A i Arlöv strax utanför Malmö.

Teknikens Världs testchef Hans Hedberg var på plats vid invigningen för att kika på bilarna och höra sig för om framtidsplanerna.

Lamborghini Huracán Foto: Hans Hedberg

– Vi är glada att kunna öppna dörrarna för alla Lamborghini-älskare i dag. Vi har jobbat hårt de senaste månaderna för att bygga en toppmodern butik som ska ge kunderna en extraordinär upplevelse och den service man förväntar sig när man går in i en Lamborghini-butik, säger försäljningschef Johan Mårtensson och fortsätter:

– Vi ser en stor potential på den sydsvenska marknaden där supersportbilarna inte finns representerade i samma grad som exempelvis i Stockholm. Svenskarna har länge efterfrågat Lamborghinis närvaro i Sverige och därför är det extra roligt med öppnandet av den nya butiken i Malmö.

Att etablera märket i Sverige igen efter några års frånvaro beror på en stor efterfrågan hos kunderna och för att Lamborghini vill kunna erbjuda de svenska Lamborghini-ägarna ännu bättre service.

Den nya butiken har redan sålt åtta nya Lamborghini-bilar innan premiäröppningen i fredag, en bra bit på väg mot årsmålet om 12-15 bilar. Om några år kommer butiken dessutom att få sälja suven Urus.

Johan Mårtensson är försäljningschef på nyöppnade Lamborghini i Arlöv utanför Malmö. Foto: Hans Hedberg
Teknikens Världs Hans Hedberg var på plats vid invigningen 5 juni. Foto: Hans Hedberg