Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini klarar sig utan Audi

Lamborghini utvecklar Huracán-efterträdaren utan hjälp av Audi. Har tillräckligt god ekonomi på egen hand.

Om du är en av dem som oroat dig för hur det ska bli med efterträdaren till Lamborghini Huracán, nu när Audi inte kommer att utveckla någon ny R8. Då kan du pusta ut.
Nu meddelar dem att nästa Huracán hel och hållet kommer att vara utvecklad av Lamborghini. Tidigare har de kunnat dela på kostnaderna med Audi då både Gallardo och Huracán byggt på samma plattform som båda generationerna R8. Gallardo fick välbehövlig fart på det ekonomiskt tyngda Lamborghini och sedan dess har det rullat på. Särskilt suven Urus, som också delar plattform med Audi, har visat sig vara ett framgångsrecept.

Enligt Francesco Scardaoni, regionchef för Asien och Stillahavsområdet, öppnar detta nya möjligheter för Lamborghini. Då genom att slippa anpassa sig efter andras behov.
Efterträdaren till Huracán förväntas visas under 2024. Troligen kommer man då ha gått från V10- till V8-motor med någon typ av elektrifiering. En laddhybrid med liknande lösning som nyligen lanserade Aventador-efterträdaren Revuelto är mest troligt.
Även Urus ska komma med elektrifierad drivlina, men den första helt eldrivna modeller dröjer till 2028.