Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Land Rover ska utmana stylingfirmorna

Vingar och spoilers från utomstående tillverkare anses vara ett ingrepp. Nu ska Land Rover erbjuda egentillverkade alternativ.

När det kommer till pimpade bilar är väl kanske inte märkena Land Rover och Range Rover de första man tänker på. I alla fall inte här i Svedala. Fenomenet är dock tillräckligt stort för att koncernens designchef Gerry McGovern ska ryta till.

Han menar att styligföretagen har det lite väl lätt för sig genom att bara rita och tillverka en vinge eller spoiler att sätta på en befintlig bil. Han skulle gärna vilja se dem rita sin egen bil. Dessutom tycker han att de tar en bit av företagets egendom och tjänar pengar på det.

Koncernen ska nu utmana stylingföretagen genom att erbjuda egna lösningar och ansvariga ska SVO-avdelningen bli. Special Vehicles Operations, som förkortningen står för, grundades 2014 och bygger i dag specialversioner av koncernens bilar. I somras fick de ökade resurser med en 20 000 kvadratmeter stor byggnad i direkt anslutning till moderfabriken i Coventry.

McGovern menar att den nya Range Rover-modellen Velar (på bilden ovan) ska vara extra utsatt, en bil som avtäcktes i London nyligen, med Teknikens Värld på plats. Och nog kan man hålla med designchefen. Velar är nämligen den designmässigt mest avskalade modellen i Range Rovers utbud.