Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Leveransrekord för Tesla som ska öka produktionstakten

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla nådde nya leveranshöjder under årets andra kvartal och siktar nu på att tillverka fler bilar än vad marknaden efterfrågar.

Tesla Inc, företaget som tillverkar elbilar, solcellspaneler och energilagringsenheter, levererade under andra kvartalet – april, maj och juni – 95 200 bilar världen över. Det var klart högre än de 87 700 bilar som analytiker hade räknat med och högre än det tidigare kvartalsrekordet 90 700 bilar som nåddes under fjolårets tre sista månader.

Tesla har dock större planer än att ligga kvar på denna nivå. I ett internt mail som Tesla-chefen Jerome Guillen skickade ut till de anställda under tisdagen stod det att företaget förbereder sig för att öka produktionstakten i Fremont-fabriken. Han lyfte även fram att alla produktionslinor nådde nya nivåer sett till kvantitet och effektivitet samt att kvaliteten på produkterna var rekordhög. Tesla har ju fått höra ett och annat om kvalitet, inte minst Model 3 finns det många skräckexempel på med undermålig byggkvalitet.

Tesla Model S, Model X, Model 3 och Model Y.

Leveransmålet för 2019 ligger mellan 360 000 och 400 000 bilar, men produktionsmålet ligger betydligt högre än så. Om Teslas Gigafactory 3-fabrik i Shanghai blir klar i tid och produktionen av Model 3 kommer igång innan årets slut kan man möjligtvis nå en halv miljon bilar. Det är i så fall omkring 150 000 fler bilar än vad företaget tillverkade under 2018.