Lexus driver med BMW för deras elbil i3

Lexus satsar, liksom moderföretaget Toyota, på hybridbilar. BMW satsar, om än i mindre skala, på laddhybrider och elbilar. I en lång reklamfilm för CT 200h driver Lexus med just BMW och deras elbil i3.

https://youtu.be/NrIAU6r1yjE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I Lexus senaste reklamfilm från USA får vi se ett grabbgäng som vill leva livet i Las Vegas en sista gång innan en av dem blir pappa för första gången.

De tar sig från Van Nuys, Kalifornien, till syndens stad Las Vegas, en sträcka på 48,6 mil, i två bilar. Den ena är en Lexus CT 200h, den andra en BMW i3. En japansk hybrid och en tysk elbil.

Medan grabbarna som åker Lexus kommer snabbt och smidigt till Las Vegas har BMW i3-grabbarna det jobbigare. De måste stanna och ladda flera gånger längs vägen och varje gång får de vänta flera timmar. Till sist är de framme men då har andra halvan av grabbgänget redan hunnit med massor av skoj i syndernas stad.

Detta är alltså Lexus (USA) sätt att framställa sin hybridbil i bättre dager än en elbil. Jämförelsen är dock lite skev då elbilsköparna knappast köper sina bilar för att köra genom Mojave-öknen i Nevada. En elbil i dag kan aldrig mäta sig med en bil som tar hjälp av en förbränningsmotor. Det skulle vara Tesla Model S då, även om den inte heller når riktigt upp till vad en vanlig hybridbil klarar av i total körsträcka utan att behöva stanna.

Märkligt är också att Lexus gör delvis åtlöje av BMW när Lexus är en del av Toyota som i sin tur har ett samarbete med BMW, ett samarbete som går ut på att ta fram en gemensam sportbilsplattform, att tillsammans utveckla framtidens batteriteknik, samt att dela diesel- och hybridteknik med varandra.

Vad tycker du om reklamfilmen? Är Lexus något på spåren här eller är de ute på tunn is?