Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Keleny/Shutterstock

Lexus Sverige stödjer lokala företag under coronakrisen

Pandemin påverkar stora delar av samhället, inte minst många företag som går på knäna. Därför går Lexus Sverige in med en form av ekonomiskt stöd till lokala företag.

Coronaviruset spridning med allt fler smittade av covid-19 lamslår Sverige. Många har fått lämna sina arbeten, helt eller delvis, och många företag, framför allt de mindre, har det oerhört tufft eller har till och med tvingats kasta in handduken. Fler företag kommer tyvärr att gå samma väg, men initiativen är många för att försöka rädda delar av det som finns kvar, och på så sätt rädda arbetstillfällen.

Ett initiativ kommer från Lexus Sverige som berättar att de i stället för att köpa annonsytor använder pengarna till att stödja lokala företag vilket förhoppningsvis kan säkerställa både arbetstillfällen och företags överlevnad.

Foto: Patrik Lindgren

 Lexus i Sverige erbjuder nio olika modeller varav lilla suven UX, på bilden, är en. Läs gärna vårt test av UX 250h här.

Man gör helt enkelt som så att de kunder som köper en ny Lexus fram till och med den 30 april 2020 får 10 000 kronor som ska spenderas hos ett lokalt företag. Det är kunden själv som väljer vilket företag med lokal förankring som ska stödjas.

– Lexus, liksom många andra, märker ju förstås av en drastisk minskad aktivitet, men vi befinner oss inte i närheten i en så tuff situation som många småföretagare gör. Givet att det finns branscher som fortfarande går bra och att försäljningen inte har stannat helt och hållet funderade vi på hur vi kan hjälpa till att supporta lokala företagare, eftersom det är just små- och medelstora företag som är vår absolut främsta målgrupp. Om de försvinner gör också många av Lexus-kunderna det. Vi har därför dragit igång ett initiativ där alla som köper en ny Lexus under april får 10 000 kronor att spendera hos sitt favoritföretag, oavsett om det är en restaurang, ett kafé eller en rörmokare, säger Erik Gustafsson som är informationschef på Lexus Sverige.