Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Li Shufu bredvid Volvo Concept XC CoupéLi Shufu bredvid Volvo Concept XC CoupéLi Shufu bredvid Volvo Concept XC Coupé
Li Shufu bredvid Volvo Concept XC Coupé

Li Shufu dementerar oenighet med Volvo

Uppgifterna om att Li Shufu och Volvos ledning skulle ha olika syn på saker och ting dementeras nu av Li Shufu själv. ”Ledningen har mitt fulla förtroende och min tillit”, säger han som respons på de felaktiga ryktena.

I går kunde du läsa att källor inom bland annat Volvos styrelse berättat för nyhetsbyrån Reuters att det råder oenighet mellan styrelseordföranden tillika ägaren Li Shufu och Volvo om synen på framtida bilmodeller (se Concept XC Coupé). Enligt Reuters källor är inte Shufu tillfreds med Volvos strategi där fokus ligger på säkerhet och skandinavisk design. Han uppgavs i stället vilja se vräkiga stora bilar som tilltalar premiumbilskunderna i Kina. Enligt uppgifterna sades han vara beredd att gå så långt som att byta ut delar av Volvos ledning för att få in personer som delar hans visioner.

 ”De (Volvos ledning, reds anm) verkar inte veta vem som är den verkliga chefen för Volvo Personvagnar”, ska han ha sagt enligt Reuters.

 Volvos vd Håkan Samuelsson (som tillsammans med vice styrelseordföranden Hans-Olov Olsson sades manipulera Li Shufu) viftade bort uppgifterna från Reuters och menade att de är felaktiga.

Nu ger sig Li Shufu själv in i efterspelet kring Reuters artikel genom att dementera allt. Han låter meddela att det råder enighet kring Volvos framtida strategi och att det inte finns några åsiktsskillnader mellan styrelsen och ledningen vad gäller produkterna. Falska och felaktiga kallar han uppgifterna från Reuters.

 – Vår styrelse och ledning är eniga om den strategiska inriktningen för Volvo. Vi har åtagit oss att leverera ambitiösa produktplaner och tillväxt på marknaden, med mitt fulla stöd, som kommer att säkerställa Volvos fortsatta framgång i den globala bilindustrin. Ledningsgruppen, ledd av vd Håkan Samuelsson, har mitt fulla förtroende och min tillit, säger han.