Lofalk tvingas fortsätta som Saab-rekonstruktör

Lofalk tvingas fortsätta som Saab-rekonstruktör

Guy Lofalk får inte avsluta sitt uppdrag som rekonstruktör för Saab. Vänersborgs tingsrätt avslog i morse hans begäran om att lämna.

Vilken soppa!

 Guy Lofalk och Saab har råkat i luven på varandra flertalet gånger. Båda parter ville avsluta samarbetet och till sist lämnade Lofalk in en begäran till Vänersborgs tingsrätt om att han vill avsäga sig uppdraget som Saabs rekonstruktör. Detta skedde i onsdags.

 Saab lämnade in begäran om att få Lars-Henrik Andersson som ny rekonstruktör, men denna avsade sig uppdraget i går vid lunchtid, alltså ett knappt dygn efter att hans namn kom in i bilden.

 I går eftermiddag lämnade Saab in en begäran med Lars Söderqvist som ny rekonstruktör. Då var allting klappat och klart för framtiden, tänkte man. Men icke...

 I dag på morgonen meddelade Vänersborg tingsrätt att de avslår Guy Lofalks begäran om att få lämna rekonstruktörsuppdraget. Tingsrätten förtydligar det med att det ”saknas möjlighet att förordna ersättare för Lofalk utan att borgenärerna har fått tillfälle att yttra sig över personvalet och detta kan i praktiken inte ske före sammanträdet den 19 december”.

 Därmed är Guy Lofalk fortfarande Saabs rekonstruktör, vare sig Lofalk eller Saab vill.