Lotus i konkurs – företaget dementerar

Group Lotus LPC, med biltillverkning, utveckling och motorsport, har enligt uppgifter nått ruinens brant och står nu med på en domstolslista över företag som ska avvecklas. Företaget dementerar.

Lotus har länge dragits med ekonomiska problem och man har många gånger funderat hur företaget ska överleva. I dag har det kommit fram uppgifter om att Group Lotus LPC, som innehåller Lotus Cars, Lotus Engineering samt Lotus Motorsport, ska ha ansökt om konkurs och ska avvecklas. Uppgifterna kommer sedan en så kallad likvidationslista från brittisk domstol publicerats i morse.

 Detta dementeras dock av företaget. En icke identifierad talesman för Lotus ska ha sagt till sajten MotorTrader att de helt riktigt är med på listan men att (de ekonomiska) problemen nu är lösta.

 Teknikens Världs egna källor pekar på att det står riktigt illa till med Lotus och att något annat än konkurs ser svårt ut.

 Om Lotus går i konkurs är det inte bara en massa fina bilarr som går om intet. Även Lotus breda motorsportsatsning går samma väg. Formel 1-delen som bär Lotus namn ägs dock av Luxemburg-baserade Genii Capital och har inte längre något med Lotus att göra vilket gör att Kimi Räikkönens säsong inte är i fara.