Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Renault

Luca de Meo ny vd för Renault

Efter tumult inom det franska bilmärket värvas Luca de Meo som nyligen avträdde som vd för Seat.

Så sent som den 8 januari kom nyheten att Luca de Meo avträder som vd för Seat, en position han tillträdde 2015. Nu är det officiellt att italienarens nya jobb blir som vd hos Renault, positionen övertar han den första juli.

Under tiden de Meo var vd hos Seat lyftes märket till Europas snabbast växande bilmärke, om de Meo lyckas göra en lika stor framgångssaga hos Renault återstår att se. Men det kan behövas lite medgång för det franska märkets som drogs ner i smutsen i och med den förra vd:n Carlos Ghosn.

Luca de Meo förespråkade tävlingsklassen TCR under sin tid hos Seat. Bilden är från Ring Knutstorp med Robert Dahlgren bakom ratten. Men tävlingsklassen körs även i stora delar av världen.Luca de Meo förespråkade tävlingsklassen TCR under sin tid hos Seat. Bilden är från Ring Knutstorp med Robert Dahlgren bakom ratten. Men tävlingsklassen körs även i stora delar av världen.Luca de Meo förespråkade tävlingsklassen TCR under sin tid hos Seat. Bilden är från Ring Knutstorp med Robert Dahlgren bakom ratten. Men tävlingsklassen körs även i stora delar av världen.
Luca de Meo förespråkade tävlingsklassen TCR under sin tid hos Seat. Bilden är från Ring Knutstorp med Robert Dahlgren bakom ratten. Men tävlingsklassen körs även i stora delar av världen.

För motorsportfansen är de Meos tillträde ett glädjande besked. Till skillnad från den tillfällige vd:n Clotilde Delbos som främst ser motorsport som en onödig kostnad har Luca de Meo sett det som en kanal för marknadsföring hos Seat. Han var bland annat en av personerna som låg bakom Volkswagenkoncernens motorsportsatsning inom bilklassen TCR, standardbilarna som tävlar i STCC. Både Volkswagen GTI TCR och Seat Leon TCR byggs i Seats fabrik i Spanien. De Meo hade även positivt inflytande av Seat eldrivna racingbil Leon e-TCR.