Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lucid Motors

Lucid Motors gör stora nedskärningar

Amerikanska elbilstillverkaren Lucid Motors rekonstruerar och säger upp 1 300 anställda. Måste minska kostnaden efter förluståret 2022. De återkallar också Lucid Air.

Lucid Motors hör till en av bilvärldens stora snackisar just nu och de har börjat etablera sig även i Europa. Men trots att man överträffat sina försäljningsmål och fått goda recensioner från både kunder och press, så blir de nu tvungna att skala ner.
I nuläget har Lucid cirka 7 200 anställda och de säger nu upp omkring 1 300 av dem, något som enligt vd Peter Rawlinson drabbar samtliga avdelningar inom företaget.
– Denna åtgärd är anpassad till det åtgärdsförslag som vi gjorde i slutet av februari när vi rapporterade intäkter. Vi vidtar också fortsatta åtgärder för att hantera våra kostnader genom att granska alla icke-kritiska utgifter för närvarande, säger Peter Rawlinson i ett uttalande.

Uppsägningarna kan kosta Lucid mellan 24-30 miljoner dollar, men beräknas ändå tillföra välbehövlig finansiell stabilitet inom företaget. Lucid redovisade en förlust med 1,3 miljarder dollar under 2022, cirka 13,5 miljarder kronor.

Lucid har även återkallat 637 exemplar av Air-modellen på grund av att de plötsligt kunde stängas av under färd. Något som sägs bero på en strömbrytare med felaktig fjäderspänning.