Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Lusitano Cars har fått ny ägare

I november gick den svenska sportbilssatsningen Lusitano i stöpet. Konkursen var ett faktum. Nu uppges konkursboet ha fått en ny ägare, och det är en av de tidigare delägarna som ska flytta verksamheten hem till Värmland.

Det Skene-baserade sportbilsföretaget Lusitano Cars har fått en ny ägare. Det är tidningen Dagens Industri som har varit i kontakt med konkursförvaltaren som berättar att konkursboet haft ett flertal spekulanter. 3-4 aktörer deltog i budgivningen och det var till slut en av de tidigare delägarna som vann.

Enligt Dagens Industri ägs Lusitano Cars konkursbo nu av Jonny Olsson som driver Olcon Engineering. Han har i år registrerat företagsnamnet JGO Sports Cars och uppges planera att flytta all verksamhet till Värmland där Lusitano Cars, tidigare Jösse Car, har sina rötter.

I början av november stod det klart att Lusitano Cars hade försatts i konkurs. Försöken att få liv i den numera klassiska sportbilen JC Indigo 3000 hade då pågått sedan år 2014 under ledning av von Braun Sports Cars. Nytolkningen av JC Indigo kallades först von Braun 3000R, sedan Indigo 3000R och sedan von Braun lämnat projektet sommaren 2017 gick bilen under namnet Lusitano 3000R.