Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lynk & Co letar fabrik i USA

Volvos syskonmärke, svenskkinesiska Lynk & Co, vill utöka antalet produktionsställen och tittar därför åt det nordamerikanska hållet.

Lynk & Co har nyligen lanserat sin första modell 01 i Kina. Modellen, samt övriga kommande modeller, ska så småningom lanseras i Europa och USA. Av denna anledning tittar biltillverkaren på fler produktionsanläggningar än de som just nu används i Kina. För tillfället äger produktionen rum i Volvos Luqiao/Taizhou-fabrik, där nya 40-serien ska byggas, men ska under året också påbörjas i en fabrik i Zhangjiakou.

Läs också: Vi provkör Lynk & Co 01

Det har tidigare pratats om att bygga Lynk & Co-bilarna parallellt med Volvos bilar i Gent-fabriken i Belgien, så även tillverkning någonstans i Nordamerika. Det senaste budet är att Lynk & Co har hittat en favoritplats i den lilla orten Ridgeville utanför Charleston i South Carolina, USA. Det råkar vara exakt samma plats som Volvo har valt att anlägga sin USA-fabrik på och som senare i år drar igång med produktionen av nya S60 samt senare även nästa generation XC90.

Läs också: Alla ny Volvo-modeller fram till 2025

Kruxet med Lynk & Cos produktion är den totalt skräddarsydda köpupplevelse de erbjuder kunderna. Bilarna ska nämligen tillverkas i takt med kundernas beställningar som läggs online. Det ställer helt nya krav på flexibilitet i tillverkningsprocess, lagerhållning, underleveranser och alla andra led som utgör en fullskalig produktion.