Mahindras bud på Pininfarina har stoppats

Indiska Mahindra & Mahindra har länge varit sugna på att köpa det ekonomiskt utsatta designföretaget Pininfarina. Nu har deras bud stoppats.

Italienska designhuset Pininfarina, med många bilar på sitt samvete, går på knäna ekonomiskt. Sedan ett tag tillbaka har italienarna därför diskuterat med indiska Mahindra & Mahindra om ett övertagande, men nu stöter man på patrull.

Merparten av Pininfarinas fordringsägare, tre av fyra banker, har satt sig på tvären genom att nobba indiernas bud. Budet gick nämligen ut på att hälften av Pininfarinas skulder på motsvarande 805 miljoner kronor skulle avskrivas.

Pininfarina vill för italiensk media inte kommentera affären som gått i stöpet. Firman kommer nu att söka nya vägar till skuldsanering.

På bilden ovan ses en specialversion av supersportbilen Jaguar XJ220. Den skapades av Pininfarina under 1995 för sultanen av Bruneis räkning. Du vet killen som äger över 2 000 makalösa bilar, till exempel 188 AMG-Mercor, 326 olika Bentley, 130 Rolls-Royce och många, många fler. Och just det, fyra Volvo också, men inga Saab. På sistone har han dock sålt av ett gäng bilar.