Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ©Joe Wilssens Photography, Inc. 2011.P.O. Box 263

Marchionne var allvarligt sjuk i mer än ett år före sin död

I onsdags avled förre Fiat Chrysler-bossen Sergio Marchionne 66 år gammal i sviterna av en axeloperation. För många kom dödsfallet som en chock, men i efterhand har det avslöjats att Marchionne fått regelbunden vård i Schweiz i över ett års tid. 

Hur dålig Marchionne var tiden innan sin död var dock ingenting hans kollegor på FCA kände till. Enligt företaget visste man bara om att Marchionne genomgått en axeloperation.

– På grund av sekretess kände inte företaget till någonting angående Mr Marchionnes hälsotillstånd, säger en av FCA:s talespersoner till nyhetsbyrån Reuters.

– Fredagen den 20 juli fick vi genom Mr Marchionnes familj veta, utan några övriga detaljer, att hans tillstånd försämrats och att han inte skulle kunna arbeta mer. Företaget tog då ett snabbt beslut vilket vi gick ut med dagen efter.

Den 21 juli ersattes Sergio Marchionne som vd för FCA-koncernen av Mike Manley som tidigare basat över Jeep. Samtidigt tog Louis C. Camilleri över Marchionnes position som vd över Ferrari.

Fyra dagar senare avled Sergio Marchionne 66 år gammal vilket chockade stora delar av motorvärlden.

Dagen efter gick universitetssjukhuset i Zürich, USZ, ut och berättade att man behandlat Marchionne för en allvarlig sjukdom i över ett års tid. Dock har man inte velat kommentera vilken typ av sjukdom det rörde sig om.

Sergio Marchionne ledde Fiat i 14 år. Nästa år var det tänkt att hans skulle pensionera sig från FCA.