Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Martin Larsson ny vd för Saab?
Martin Larsson ny vd för Saab?
Martin Larsson ny vd för Saab?
Martin Larsson ny vd för Saab?

Martin Larsson ny vd för Saab?

Nu när Saab är på väg att säljas till Kina är det aktuellt med ett nytt ansikte på vd-posten. En het kandidat verkar unge trollhättebon Martin Larsson vara.

Jan Åke Jonsson hoppade i våras av posten som vd för Saab Automobile. Detta efter sex år som företagets högsta höns. Avhoppet fick många att bli ledsna då Jan Åke Jonsson och hans ständiga glöd var något som fick hela företaget att kämpa tillsammans i med- och motvind.

 Styrelseordförande Victor Muller tog över temporärt efter Jan Åke Jonsson. Men någon efterträdare till honom har aldrig utsetts under det halvår han har varit på posten. När Saab nu ska säljas till Kina är det dock aktuellt med ny vd och trollhättebon Martin Larsson är en het kandidat.

 Martin Larsson, som alltså är född i Saab-staden Trollhättan, är 42 år ung och innehar positionen som affärsutvecklare på Saab. När han kom till företaget 2005 var han inköpschef för den svenska marknaden. Dessförinnan var han under en tioårsperiod ingenjör hos Opel, Suzuki och GM Europe.

 Martin Larsson har i sin roll som affärsutvecklare varit en viktig bricka i Saabs relationer med Kina. Han har varit på ett tiotal resor till Kina bara i år och han lär redan nu ha goda kontakter med de blivande Saab-ägarna. Därmed är det ingen slump att just han utpekas som Saabs nye vd.

 När den alltid välinformerade Stephan Lövgren på Göteborgs-Posten träffade Martin Larsson nyligen och ställde frågan om vd-posten så svarade Martin Larsson att han inte ville kommentera. Svaret efterföljdes av ett leende. Det om något är ett tecken på att han förmodligen är Saab Automobiles nya vd.