Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Maserati-försäljningen dalar – produktionen stoppas

De senaste åren har Maserati tagit stora kliv framåt och uppåt, mycket tack vare nya Quattroporte och lillebrorsan Ghibli. Men nu ser det ut att ha svängt en aning till företagets nackdel. Tillverkningen stoppas därför under en vecka.

Italienska lyx- och sportbilstillverkaren Maserati, med fyra modeller i sitt utbud och en femte på gång (suven), har rönt stora framgångar senaste tiden, inte minst tack vare nya Quattroporte och mindre modellen Ghibli som gjort väldigt bra ifrån sig. Men ingenting varar för evigt och nu har försäljningen av de två modellerna dalat, något som ger efterdyningar.

Enligt det italienska metallarbetarförbundet Fismic kommer Maseratis fabrik i Grugliasco i utkanten av Turin att stoppa produktionen under en hel vecka i början av november. Stoppet kommer att påverka omkring 2 000 anställda.

Talespersoner för fackförbundet är dock inte oroade över stoppet, trots att Maseratis operativa vinst under andra kvartalet i år sjönk med 30 procent på grund av fallande försäljning. De ser i stället stoppet som ett ypperligt tillfälle att förbereda produktionslinorna för ny produktion, sannolikt är det suven Levante som avses.

Maserati hade ett liknande stopp i fabriken så sent som i september.