Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-AMG köper in sig i MV Agusta

Daimler bekräftar att Mercedes-AMG har köpt en stor aktieandel i italienska motorcykeltillverkaren MV Agusta.

Mercedes-AMG och motorcykeltillverkaren MV Agusta ska ingå i samarbete efter att den tyska prestanda-avdelningen köpt 25 procent i bolaget. Någon officiell summa för köpet nämner inte Daimler men under förra veckan ryktades det om 30 miljoner euro, cirka 278 miljoner kronor.

Affären kommer att slutföras i slutet av november och köpet innebär att Mercedes-AMG och MV Agusta kommer att samarbeta inom områdena marknadsföring och försäljning. Mercedes-AMG kommer även att få en plats inom MV Agustas ledningsgrupp.

– I MV Agusta har vi hittat den perfekta tvåhjuliga partnern för Mercedes-AMG och det kommer att ge inträde till ytterligare en värld av entusiaster, säger Tobias Moers, vd för Mercedes-AMG.

– Mercedes-AMG kommer att hjälpa MV Agusta att expandera globalt och öka vår tillväxt. Det unika med MV Agusta kommer att ytterligare öka Mercedes-AMG:s ledarskap i det högpresterande segmentet, säger Giovanni Castiglioni, vd och koncernchef för MV Agusta.

Mercedes-AMG hade tidigare ett samarbete med italienska motorcykeltillverkaren Ducati. Det samarbetet är historia sedan Audi köpte Ducati våren 2012.