Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes bekräftar: hoppar över Detroit

Det har snackats om att Mercedes inte ska närvara vid bilsalongen i Detroit 2019. Nu bekräftar den tyska biltillverkaren att snacket inte bara var just snack.

Allt fler biltillverkare väljer att skippa storslagna premiärer och presentationer på bilsalonger världen runt, många av dem har till och med valt att helt hoppa av deltagandet på flera av världens största salonger. Volvo var tidigt ute med denna strategi när de redan 2014 valde bort bland annat Frankfurt- och Parissalongerna för att i stället fokusera på tre andra salonger varje år samt andra viktiga event (teknikmässor så som CES blir allt viktigare för biltillverkarna) samt egenregisserade samlingar.

Nu väljer den tyska jätten Mercedes samma typ av strategi. I slutet av förra veckan kom det fram uppgifter som pekade på att Mercedes inte tänker närvara vid nästa års bilsalong i Detroit. Under måndagen bekräftade Mercedes att så är fallet.

Mercedes beslut är ett hårt slag mot North American International Auto Show (NAIAS) , som Detroitsalongen egentligen heter. Inte minst med tanke på att årets upplaga, som avslutades för bara ett par veckor sedan, var torftigare än någonsin. CES-teknikmässan i Las Vegas som gick av stapeln veckan innan sög definitivt energi ur NAIAS.

Enligt Mercedes ser de just nu över sin närvaro vid bland annat bilsalonger för att anpassa den till kommande lanseringar.

Detroitsalongen har under flertalet år varit en viktig salong för Mercedes med många världsnyheter, nu senast hade nya G-klass premiär i världens forna bilhuvudstad.

Denna bild, och den ovan, visar Mercedes storslagna monter på Detroitsalongen i år. Så ser det inte ut nästa år. Då kommer Mercedes officiellt inte att närvara vid NAIAS.Denna bild, och den ovan, visar Mercedes storslagna monter på Detroitsalongen i år. Så ser det inte ut nästa år. Då kommer Mercedes officiellt inte att närvara vid NAIAS.Denna bild, och den ovan, visar Mercedes storslagna monter på Detroitsalongen i år. Så ser det inte ut nästa år. Då kommer Mercedes officiellt inte att närvara vid NAIAS.
Denna bild, och den ovan, visar Mercedes storslagna monter på Detroitsalongen i år. Så ser det inte ut nästa år. Då kommer Mercedes officiellt inte att närvara vid NAIAS.