Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DesignByMickey

Mercedes etta – för fjärde året i rad

Det brukar kallas lyxbilskriget, fighten mellan Mercedes, Audi och BMW om titeln största premiumtillverkare. Efter flera år av BMW-dominans tog Mercedes över för några år sedan och när 2019 räknas samman är det Mercedes i topp igen – för fjärde året i rad. Audi sladdar men har ett fräscht modellprogram som ska betala sig under 2020.

En ökning av nybilsförsäljningen med 1,3 procent till totalt 2,34 miljoner sålda bilar under 2019. Det räckte för att placera Mercedes före såväl BMW som Audi. BMW ökade sin försäljning med två procent till 2,17 miljoner sålda bilar och Audi ökade med 1,8 procent till 1,85 miljoner sålda bilar.

Foto: Michal_o79

Försäljningen av dyrare premium- och lyxbilar har stått sig bra mot stundande lågkonjunktur, till skillnad mot försäljningen av billigare bilar som visat sig vara mer känsligt för svängningar i ekonomin. Mercedes lyckades öka sin försäljning på den viktiga hemmamarknaden i Tyskland men också på världens största bilmarknad, Kina. Mercedes ökning i Kina var hela 6,2 procent under 2019 där dyra S-klass beställdes som aldrig förr. Ändå är det Kina som tillsammans med USA förmörkar himlen något för de tyska giganterna. Handelskriget mellan USA, Kina och Europa är ett stort hot. I Europa väntas också försäljningen stanna av lite.

Foto: EllerJohannes

BMW:s försäljningschef Peter Nota gladde sig åt försäljningsökningen och såg fram emot en fortsatt ökning då BMW har ett starkt modellprogram i det bilsegment som ökar allra mest: suvar. Bland annat är det nya stor-suven X7 som ska vara loket i BMW:s försäljning under 2020. Även Audis nya försäljningschef Hildegard Wortmann kommenterade siffrorna med att berätta om sitt nya modellprogram. Med flera nya modeller hoppas Audi kunna knappa in på konkurrenterna.