Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes förbereder Stuttgart-fabrik för elbilsproduktion

Mercedes Untertürkheim-fabrik i Stuttgart kommer att genomgå en rad förändringar inför framtida produktion av elbilar, samtidigt som man ökar produktionen av konventionella drivlinor.

Untertürkheim-fabriken i Stuttgart är Mercedes huvudsakliga producent av drivlinor. Nu moderniseras fabriken i förberedelse för framtida elbilsproduktion. Ett nytt teknikcenter ska komma till, kallat E-Technikum, som kommer att ha ansvaret för prototyper av elektriska drivlinor och samtidigt sätta ihop diverse komponenter till Mercedes framtida elbilar.

Biltillverkaren har ett helt batteri med nya elbilar på gång, som ska täcka alla segment från småbilar till lyxbilar. Redan i september förra året lanserades konceptbilen Generation EQ, en eldriven suv byggd på en plattform som kan justeras i storlek och markfrigång för att passa till flera olika biltyper.

Untertürkheim-fabriken kommer också att stå för produktionen av nästa generations förbränningsmotorer, som ska vara mer effektiva och bränslesnåla. Mercedes räknar med att efterfrågan på bilar med konventionella motorer kommer att fortsätta öka.