Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daimler

Mercedes står över bilsalongen i New York

Bilsalongerna världen över håller på att förlora sin forna glans. Nu överväger Mercedes att inte ställa ut under nästa års upplaga av den i New York.

Bilsalongerna hade tidigare en central roll för bilindustrin men dess funktion och glans håller på att tyna bort. Bara en sökning med ordet ”bilsalong” på vår egen sajt är ett bevis på detta. Rubrik efter rubrik går i moll.

LÄS MER: Frankfurtsalongen 2019

Nu kommer Mercedes att lämna salongen i New York, enligt Automotive News. Detta efter att ha haft en central roll på salongen i decennier. Den tyska premiumbilstillverkaren har tidigare dragit sig tillbaka från tillställningarna i Detroit som Chicago och är på god väg att även lämna salongen i Los Angeles.

Mercedes E-klass generation W 211 täcks av i New York 2006.Mercedes E-klass generation W 211 täcks av i New York 2006.Mercedes E-klass generation W 211 täcks av i New York 2006.
Mercedes E-klass generation W 211 täcks av i New York 2006. Foto: Daimler

Mark Scheinberg, chef för salongen i New York, hoppas att Mercedes frånvaro är tillfällig och han har all anledning att vara optimistisk. På pappret är den viktig med sina omkring en miljon besökare per år och där 72 procent av dessa förra året var i begrepp att köpa ny bil inom de närmsta tolv månaderna.

LÄS MER: Mercedes GLA har digital världspremiär

Mercedes ska fokusera på att nå kunder på digital väg och fysiskt i affärer och så kallade popup-stores. En talesman för märket har även berättat att man vill lansera nya bilar på icke-traditionellt vis för att bredda varumärket och nå en hängiven kundkrets.

Bilden överst är hämtad från förra årets upplaga av salongen i New York där den senaste generationen av  Mercedes GLS premärvisades.

2020 års salong i New York håller öppet mellan 10 och 19 april.