Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi kommer tillbaka till Europa – med Renault-bilar

Det tidigare beslutet att sluta sälja Mitsubishi i Europa rivs upp. Nu presenterar Renault-Nissan-alliansen en plan för en nysatsning på Mitsubishi i Europa. Mitsubishi kommer tillbaka, med Renault-bilar.

Förra året beslutade den stora Renault-Nissan-alliansen att Mitsubishi skulle fokusera på andra marknader än Europa. Det redan existerande modellutbudet skulle fortsätta säljas tills de når slutet av sina livscykler och inte ersättas av några nya. Nu har biljätten tänkt om.

Det senaste beskedet är att Mitsubishi-märket ska finnas kvar i Europa och koncentreras kring den lilla laddhybridsuven Eclipse Cross PHEV samt två kommande modeller som ska byggas av Renault. Enligt ett pressmeddelande från Renault ska modellerna dela plattform med två icke namngivna Renault-modeller, men reflektera Mitsubishis DNA. Enligt det senaste beskedet ser det inte ut som att nya generationen Outlander laddhybrid kommer att säljas i Europa.

Renaults nytillträdde vd Luca de Meo är mycket nöjd med det nya beslutet.
– Det här vackra projektet uppfyller alla partners förväntningar ur ett design-, reglerings- och affärsperspektiv. Det är vad alliansen är avsedd för och vi på Renault är mycket glada att kunna bidra till det här nya steget, säger Luca de Meo i ett uttalande.