Motormännen byter namn till M Sverige

För att inte upplevas som en exkluderande organisation ändrar Motormännens Riksförbund namn till Riksförbundet M Sverige.

Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter heter inte längre Motormännens Riksförbund. När organisationen grundades 1922 hette den Sveriges förenade motormän, 1924 byttes namnet till Motormännens Riksförbund. Men nu är en 95-årig namnera över, organisationen byter namn igen.

Efter många år av diskussioner har Motormännen kommit fram till att ett namnbyte är nödvändigt. Dels för att attrahera fler och yngre målgrupper och dels för att inte upplevas som exkluderande.

”Vi behöver bli mer inkluderande och ha större spridning i ålder, kön, geografisk hemvist och bakgrund”, skriver organisationen som numera lystrar till namnet Riksförbundet M Sverige.

I dagligtag kommer organisationen att kalla sig M Sverige, vilket mer låter som en moderat-organisation och ingenting som har med motor, bilar och trafikanter att göra.

Den röda logotypen med bokstaven M kommer att behållas, M Sverige anser att den speglar allt som de står för. Färgen anser de spegla passion, de tre kronorna tradition, trovärdighet och att det rör sig om en svensk organisation. Logotypens avsmalnande upptill och den vita kantlinjen sägs illustrera en väg.

Bokstaven M står inte enbart för Motor utan även för Mötesplats.

”Vi måste fortsätta utvecklas för att upplevas som en av Sveriges viktigaste intresseorganisationer även i framtiden. På så sätt kan vi göra skillnad för alla Sveriges trafikanter”, skriver M Sverige i pressmeddelandet.