Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Musk: ”Apple ville inte träffa mig när jag ville sälja Tesla”

När det var som allra tyngst för Elon Musk och Tesla ville Musk träffa Apples vd Tim Cook för att prata om en försäljning.

Men teknikjätten ville inte ens träffa Musk.

I dag har värdet på Teslas aktie stigit med 800 procent jämfört med priset Musk ville sälja för.

Vi minns alla vilka problem Tesla hade 2017. Pengarna gick åt snabbt och produktionen av nya Model 3 haltade. Nu avslöjar vd Elon Musk att läget var så allvarligt att han sökte upp Apples vd Tim Cook för att diskutera en försäljning. 

Musk var på väg att sälja Tesla för cirka 600 miljarder dollar, vilket skulle motsvara ungefär en tiondel av dagens värde, bara tre dagar senare.

Det hade alltså varit en av tidernas bästa bilaffärer – om Cook hade slagit till.

Men teknikjättens vd ville inte, enligt Elon Musk, träffas. Historien om hur Apple sa nej till Tesla avslöjas i en rad tweet från Elon Musk och kommer dagen efter de rykten som avslöjade att Apple ska börja bygga bilar 2024.

LÄS OCKSÅ: Apple-aktieägare vill köpa Tesla Motors 

Vände kris till succé

Apple har satt fart på sitt bilprojekt igen och anställt flera nya chefer. Aktiemarknaden reagerade positivt på ryktena om Apples bilprojekt och kursen steg. Samtidigt sjönk Teslas aktiekurs och Tesla är nu värderat till cirka en tredjedel av Apples totala värde.

Elon Musk lyckades att vända krisen 2017 och sedan dess har aktiekursen stigit med cirka 800 procent. Model 3 har blivit en stor försäljningssuccé och Tesla har byggt en ny fabrik i Shanghai och bygger nya fabriker både i Tyskland och i Texas.

I dag finns inga tecken på att Elon Musk skulle vilja göra sig av med Tesla. Och det finns heller inget som tyder på att Apple varken är intresserade av att köpa eller, om de nu kunde, har råd med en så stor investering.

Tim Cook har inte kommenterat Elon Musks uppgifter om att Apple och Cook inte ville träffas för tre år sedan.

LÄS MER: Apple sugna på att köpa Tesla?