Nevs beviljas förlängd rekonstruktion

En och en halv vecka efter begäran om förlängd rekonstruktion meddelar Vänersborgs tingsrätt i dag att Nevs begäran bifalles.

Fram till och med den 2 mars nästa år fortsätter företagsrekonstruktionen av Nevs. Det har Vänersborgs tingsrätt meddelat i dag. Det är den andra rekonstruktionsperioden om tre månader sedan tingsrätten beviljade rekonstruktion första gången i augusti tidigare i år.

– Jag är glad över tingsrättens beslut om en förlängning av rekonstruktionsperioden. Vi behöver den tid som det medger för att konkretisera och slutföra de förhandlingar som pågår, säger Mattias Bergman, Nevs vd.

Tingsrätten baserade sitt beslut på att flertalet av de åtaganden Nevs tagit på sig hittills har eller är på väg att infrias. Att affärsplanen efterföljs och att en ny huvudägare, troligtvis indiska Mahindra, är på väg in lär ha vägt tungt för tingsrätten. Det senaste är att Nevs fortfarande för diskussioner med två fordonstillverkare. Den andra skulle i så fall kunna vara kinesiska Dongfeng.

En av borgenärerna, Svea Ekonomi, föreslog avslag på begäran om rekonstruktionsförlängning då de anser att det saknas förutsättningar för att målen med en rekonstruktion ska kunna uppnås. Tingsrätten gick alltså inte på Svea Ekonomis linje.

Innan årets slut är det tänkt att alla pusselbitar med ny samarbetspartner/huvudägare ska var på plats.