Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs bygger klart 100 stycken ”Saab” 9-3

Nevs har säkrat pengar för att bygga klart 100 bilar av modellår 2014. De färdigställda bilarna ska förhoppningsvis säkra framtiden.

Nevs har fortfarande stora ekonomiska problem och befinner sig i rekonstruktion. Trots det har de säkrat finansiering som täcker löner och skatt under februari och ska nu färdigställa 100 bilar av modellår 2014.

Men Nevs är inte ute ur skogen än, tidsfristen för rekonstruktionen löper nämligen ut i början av mars och affären med det asiatiska företaget, som troligen är Mahindra, är ännu inte klar. Anledningen till att den dragit ut på tiden är bland annat oklarheterna kring om Nevs får använda sig av varumärket Saab eller inte. Varumärket ägs av försvarskoncernen Saab.

Till P4 Väst uppger vd Mattias Bergman att ”vi kommer med stor sannolikhet behöva en förlängning av rekonstruktionen. Även om vi är klara med förhandlingarna under den här perioden, så handlar det också om att komma ur rekonstruktionen. Det vill säga göra upp med alla leverantörer. Vi bedömer att det kommer att kräva mer tid och att vi därför troligen kommer att ansöka om mer tid i rekonstruktion.”

I nuläget kommer finansieringen enligt Bergman från Nevs befintliga huvudägare plus de intäkter de själva har, från bland annat reservdelsbolaget.