Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Saab 92 från 1950 möter muskler från 1999
2 AV 2
Foto: Plint / Teknikens Värld / Expressen Lifestyle

Nevs-fabriken köps av hemlig investerare

Det ser ut att bli en till vända i Saab-historien. Stenhaga Invest, som i dagsläget äger fabriken på Stallbacka, bekräftar att det finns en köpare till det uppmärksammade Emily GT-projektet.

Efter att ägaren Evergrande drabbats av ekonomiska problem drogs det i handbromsen på Nevs. Nästan all personal sades upp och verksamheten sattes i viloläge. Ungefär samtidigt avslöjades projektet Emily GT – en elbil i konceptform som Nevs tagit fram på mycket kort tid för att visa vad man kunde göra. Det meddelades också att projektet var till salu och redo att startas på nytt med en ny ägare.

LÄS MER: Nevs Emily – hemliga elbilen från Trollhättan avslöjad 

Nu uppger fastighetsbolaget Stenhaga Invest, som äger Stallbackafabriken, att det finns en köpare. Svenska utgåvan av tidningen Auto Motor & Sport hänvisade i förra veckan till en källa som uppgav att det fanns en köpare och att den skulle vara svensk. Stenhaga Invests vd Svante Andersson bekräftar i en intervju med Sveriges Radio att det finns en köpare och att denna är intresserad av att ta över stora delar av fabriken. Någon mer information än så avslöjas inte, men Svante Andersson tror att det är en rejäl satsning och att mer kommer att offentliggöras efter sommaren.

LÄS OCKSÅ: Utrustning från Saab-fabriken på auktion