Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs får ny storägare och mer pengar

Elbilstillverkaren Nevs har gjort klar med en ny storägare i form av Beijing Zhigan Shenghuo Technology Co Ltd. Det ger ett aktieägartillskott på närmare en miljard kronor.

Via Nevs joint venture-bolag i kinesiska Tianjin har elbilstillverkaren med bas i Trollhättan fått in en ny storägare i form av Beijing Zhigan Shenghuo Technology Co Ltd.

– Det här är verkligen goda nyheter för Nevs. Det innebär både att vi får in nytt kapital och att vi får in en aktiv ägare i vårt joint venture, säger Jörgen Scribe som är CFO på Nevs.

Beijing Zhigan Shenghuo Technology Co Ltd är ett investmentbolag som investerar i ny teknik och har sedan lång tid samarbetat en av Nevs nuvarande ägare – SRIT.

– Beijing Zhigan Shenghuo Technology kommer in med stor kompetens och ett nätverk av banker och investmentbolag som är intresserade av ytterligare investeringar i Nevs, säger Jörgen Scribe.

Nevs har under en tid letat nya investerade då företaget befinner sig i en intensiv utvecklingsfas som kräver stora investeringar både i teknik och i fabriker, något som är kostsamt. Den nya storägaren innebär ett tillskott på närmare en miljard kronor.

I juni tecknade Nevs en avsiktsförklaring, en så kallad MoU, med det kinesiska bolaget DiDi Huaxing som kallas ”Kinas Uber”. Statsminister Stefan Löfven var närvarade då. Enligt planerna kommer DiDi att gå in som ytterligare en stor delägare i Nevs.

– Diskussionerna med DiDi har pågått hela sommaren. Vi räknar med att de ska leda till ett bindande avtal under hösten”, säger Stefan Tilk, CEO och tillförordnad vd på Nevs.