Nevs får ultimatum om Saab

Elbilskonsortiet Nevs måste få fram pengarna att köpa konkursboet efter Saab innan fredag, annars blåses affären av, uppger källor för Dagens Industri.

Som teknikensvarld.se kunde rapportera om i går har Nevs köp av Saabs konkursbo skjutits upp. Affären skulle ha varit klar i mitten av förra veckan, men det blev alltså uppskjutet. Under ett möte med konkursförvaltarna ska Nevs styrelseordförande Karl Erling Trogen ha förklarat att pengarna för att slutföra affären saknades.

 Hittills har man lagt en handpenning på 150 miljoner kronor. Exakt hur mycket affären är värd har man inte offentliggjort, men enligt källor till Dagens Industri ska det röra sig om en köpeskilling på 1,8 miljarder kronor.

 Att man nu har problem med att få fram pengarna har att göra med förra veckans bråk och oklarheter om rättigheterna till varumärket Saab med den klassiska gripen-logotypen. Det ska ha gett en del investerare kalla fötter och därför ska en del av finansieringen saknas. Dock har Nevs vd Kai-Johan Jiang tidigare uppgett att varumärket inte är en förutsättning för affären.