Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs företagsrekonstruktion fortsätter

I dag meddelade Vänersborgs tingsrätt att man godkänner en fortsättning på den företagsrekonstruktion som Nevs befinner sig i.

I slutet av augusti ansökte Nevs om företagsrekonstruktion. Vänersborgs tingsrätt avslog första ansökan men beviljade därefter efterföljande då Nevs hade valt att komplettera inlämnad dokumentation och tydliggjort affärsplanen.

Nevs, som i nuläget av försvarskoncernen Saab AB inte får lov att använda varumärket Saab, har sedan dess fortsatt att förhandla med Mahindra och Dongfeng men också med andra fordonstillverkare för andra möjligheter. Krympt kostymen har man också gjort när 155 anställda har sagts upp.

I dag har tingsrätten i Vänersborg beslutat att företagsrekonstruktionen som önskat får fortgå till och med den 29 november. Samtidigt utsågs en borgenärskommitté bestående av sju personer från skatteverket, två fackförbund samt fyra olika företag.

– Jag är glad för tingsrättens beslut. Det ger oss tid att slutföra de förhandlingarna som pågår med två fordonstillverkare, säger Nevs vd Mattias Bergman.

Produktionen i Stallbacka-fabriken i Trollhättan har stått stilla sedan maj månad.