Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Saab PhoeniX Concept
Saab PhoeniX Concept
Saab PhoeniX Concept
Saab PhoeniX Concept

Nevs har fått lån på 20 miljoner – ansöker om rekonstruktion igen

En ny vändning kan skönjas efter gårdagens och morgonens tunga besked för Nevs som nu sägs ha fått loss pengar via lån och därför ansöker om rekonstruktion igen.

I går skickade Nevs in en ansökan om rekonstruktion för att låsa sina tillgångar och därmed undvika tvångsförsäljningar på uppmaning av Kronofogden. Senare under dagen bemöttes ansökan av Vänersborgs tingsrätt med avslag. Anledningen var vag dokumentation och man ansåg att den ekonomi som behövs för att genomgå en rekonstruktion saknades.

I morse meddelade dessutom försvarskoncernen Saab AB att de drar tillbaka rättigheterna för Nevs att använda sig av namnet Saab för att sälja eller tillverka bilar.

Nu är det dags för nästa tur, denna gång av positiv karaktär. Nevs uppges ha fått ett lån på 20 miljoner kronor av huvudägaren samtidigt som företaget återigen har ansökt om rekonstruktion. Lånet är tänkt att täcka de kostnader som uppstår under rekonstruktionens första tre, fyra veckor. Därefter ska huvudägaren skjuta till pengar i den utsträckning som behövs för att rekonstruktionen ska kunna genomföras.

Längre fram i tiden, förhoppningsvis inom en månad, kan Nevs eventuellt få loss betydligt större belopp. Om förhandlingarna med kinesiska Dongfeng och indiska Mahindra går som tänkt pumpas det in en miljard kronor i Nevs som dels ska gå till avbetalning av skulder samt driva företaget under minst ett år framöver.

Vänersborgs tingsrätt uppges återkomma med ett beslut om rekonstruktionsansökan under dagen.