Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nevs

Nevs har fått nya ägare

Krisande Nevs har till slut fått en ny ägare efter de tidigare ägarna Evergrandes totalhaveri. Men de vill inte avslöja vilka de nya är.

I slutet av mars förra året rapporterade vi att Nevs var nära en försäljning. Det enda hindret var att ägaren Evergrande skulle godkänna en försäljning. Evergrande hamnade under 2021 i en djup finansiell kris med skulder på hiskeliga 2 600 miljarder kronor. Vilket är anledningen till att pengaflödet till Nevs sinade.
Enligt Nevs vd Stefan Tilk hade de vid tidpunkten samtal med flera intressenter och hoppades få klart en affär i april 2022. Men det kom att dröja ända tills nu innan affären blev klar.

I förra veckan signerades kontraktet med en ny ägare men Nevs kan inte avslöja vilka det är.
– Enligt kontraktet får jag inte avslöja vilken köpare det är. Men jag kan säga att det känns riktigt bra, säger Stefan Tilk, vd på Nevs, till TTELA.
Det har tidigare ryktas om att Volvo-ägaren Geely skulle vara intresserade men under förra året dementerade Stefan Tilk att de skulle vara aktuella.
– Det finns säkert intresse från Geelygruppen kring vad vi gör, men inte som ägare, sade Stefan Tilk då.

I nuläget får vi inte veta så mycket om affären men enligt Stefan Tilk, är det en kallad inkråmsaffär som genomförts.
– Det är själva innehållet som säljs. I bolaget Nevs kommer det inte längre vara någon verksamhet. Alla tillgångarna kommer att finnas i ett nytt bolag, säger Stefan Tilk till SVT Nyheter.
Vad som kommer att hända med de omkring 330 anställda återstår att se.