Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PeO Kjellström

Nevs rekonstruktion förlängs igen

Tingsrätten har i dag beviljat ett tredje rekonstruktionsperiod för ”Saab-tillverkaren” Nevs. Därmed har företaget köpt sig ytterligare tid för att få ihop en affär med investerare från utlandet.

I augusti förra året försattes National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs, i rekonstruktion efter att tingsrätten gjort en helomvändning och till slut godkänt ansökan. Denna första rekonstruktionsperiod löpte ut i december och tingsrätten beviljade återigen en ny tremånadersperiod.

För en dryg vecka sedan löpte andra rekonstruktionsperioden ut och en ny, tredje period uppges i dag ha beviljats av Vänersborgs tingsrätt. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Väst.

Tre nya månader ger Nevs tid att försöka få till stånd ett nytt affärssamarbete, troligen i form av nya huvudägare. Enligt tidigare uppgifter är det främst indiska Mahindra som diskussioner förs med, men även kinesiska Dongfeng kan finnas med på ett hörn.

Vid förra rekonstruktionsförlängningen i början av december sades målet vara att ha alla pusselbitar på plats med en ny samarbetspartner/huvudägare innan 2014 års utgång. Så blev det alltså inte och nu har Nevs till och med juni på sig att knyta ihop alla lösa ändar.

Kommer du förresten ihåg den i dag eftertraktade Inca-fälgen på bilden ovan som för första gången visades på Saab 99 Turbo på Frankfurtsalongen 1977?