Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs söker personal – framför allt ingenjörer

Det börjar ljusna för elbilstillverkaren Nevs som tidigare tog över Saab-produktionen. Nu är de i stort behov av ny personal och då framför allt på ingenjörssidan.

I april gick Nevs ur den långa rekonstruktionsfasen och för ett par veckor sedan presenterades företagets nya delägare – Tianjin Binhai Hi-tech Industrial Development Area och Beijing State Research Information Technology Co. Ltd.

Om två dagar, på söndag, sätts spaden i jorden för att påbörja bygget av företagets andra globala fabrik vid sidan om den i Trollhättan.

Nevs ser alltså ut att gå mot ljusare tider, det märks också i form av behovet av ny personal. Till TTELA säger Mattias Bergman, företagets vd, att de har släppt på rekryteringsstoppet sedan ett par veckor tillbaka och att de nu är i stort behov av kompetens. Framför allt är det ingenjörer som behövs, men även personal för inköp samt rekryterare inom HR-området.

Nyanställningar till produktionen är ännu inte aktuella då Nevs har behållit den personal som behövs i nuläget.

I vissa fall handlar det om att hyra in konsulter i stället för att anställa. Det är behovet som styr.

Ingenjörerna som söks kommer främst att sysselsättas med utveckling av el- och hybridbilar samt färdigställandet av den nya plattformsarkitekturen (Phoenix möjligtvis).