Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs vill förlänga rekonstruktionen med tre månader

Nevs har befunnit sig i företagsrekonstruktion i tre månader. Nu vill de förlänga den med ytterligare tre månader.

Elbilstillverkaren National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs, har kniven mot strupen. Det är drygt ett halvår sedan som produktionen i Trollhättan stoppades på grund av ekonomiska problem. Ett tag i somras låg ett konkurshot över företaget, företaget sade upp anställda, förlorade rättigheterna till namnet Saab och i augusti ansökte man om rekonstruktion för att få vad man kallade arbetsro i förhandlingarna med nya partners. Tingsrätten godkände rekonstruktionsbegäran efter att först ha nekat.

Eftersom företagsrekonstruktioner beviljas för tre månader i taget löper nuvarande period ut nu på lördag, 29 november. På måndag kommer Nevs att lämna in en ansökan till tingsrätten om förlängd rekonstruktion med ytterligare tre månader. Vilka skäl man har till att förlänga rekonstruktionen är i dag okända och Nevs vill inte uttala sig i frågan. Efter helgen får vi besked.

En av huvudanledningarna till rekonstruktionsförlängningen lär bero på de segdragna förhandlingarna med två stora fordonstillverkare. Dessa båda är sannolikt indiska Mahindra och kinesiska Dongfeng. Förhandlingarna har pågått i snart ett halvår, minst.