Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nio etablerar nytt innovationscenter, där man bland annat ska agera kontrollcenter för alla batteribytesstationer.Nio etablerar nytt innovationscenter, där man bland annat ska agera kontrollcenter för alla batteribytesstationer.Nio etablerar nytt innovationscenter, där man bland annat ska agera kontrollcenter för alla batteribytesstationer.
1 AV 2
Mikael Stjerna provkör elbilen Nio EL7 2023.
2 AV 2
Nio etablerar nytt innovationscenter, där man bland annat ska agera kontrollcenter för alla batteribytesstationer.
Foto: Nio

Nio etablerar innovationscenter i Berlin

Elbilstillverkaren Nio öppnar ett nytt innovationscenter i Berlin, Tyskland. Syftet är att utveckla sina mjukvarutjänster för att förbättra användarupplevelsen.

Nios nya innovationscenter kommer inkludera fem team med olika ämnesområden: digitala system, digital utveckling, digital cockpit, autonom körning och ”Power”. På platsen kommer också tillverkarens kontrollcentral för alla europeiska batteribytesstationer finnas.

I dag har Nio mer än 10 000 anställda inom forskning och utveckling där de flesta är inriktade på just mjukvaruutveckling. Märket säger att den nya anläggningen innebär att man söker efter nya talanger, men inte exakt hur många jobb det kommer leda till. Själva anläggningen är 1 500 kvadratmeter stor.

Anledningen till att man valde just Berlin är att det ligger centralt i Europa och det möjliggör att man kan locka till sig de bästa utvecklarna från hela regionen. Nio planerar också att expandera sin verksamhet i Europa framöver, och anser att Berlin är en bra plats att börja på. 

Innovationscentrets största fokus kommer vara att förbättra användarupplevelsen och se till att Nio-produkter uppdateras regelbundet över nätet.

– Nios användarupplevelse-definerade bilar är mycket mer än mjukvarudefinierade bilar. Vi utformar vår digitala arkitektur för att snabbt kunna tillämpa nya mognande teknologier som chipsets, sensorer, algoritmer, träningsmodeller, cloud, anslutningar, säkerhet och trygghet, säger Mark Zhou, executiv vice president och chef för produktkommittén på Nio.

En nyhet i samband med att man rapporterar om den nya etableringen är att man nu genom en OTA-uppdatering erbjuder Nio video-on-demand till sina användare i Europa.