Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nissan / Nissan

Nissan avvecklar i Europa

Nissan uppges vilja minska sin närvaro i stora delar av Europa som ett led i den nya ledningens omstrukturering av Renault-Nissan-koncernen.

Nissan kommer inom kort att dra sig tillbaka från 30 marknader runtom i världen, främst i Östeuropa, uppger den japanska tidningen Yomiuri. Nissan uppges planera att avveckla sin sin verksamhet på flera europeiska marknader, däribland Ungern, Polen och Nederländerna. Bilarna ska dock fortsätta att säljas i viss omfattning genom koncernkollegan Renaults återförsäljarnätverk.

Nissan ska framöver koncentrera sig på Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien och norra Europa där man har haft stora framgångar med elbilen Leaf

LÄS MER: Renaults nya framtidsplan 

Det ser alltså inte ut som att Sverige kommer att påverkas av de påstådda planerna som är en del av den nya ledningens omstrukturering av koncernen. Häromdagen avslöjade Renault sin framtidsplan där det ska läggas större vikt vid färre och mindre modeller. Det är sedan tidigare känt att Nissan avvecklar sin fabrik i Barcelona där bland annat pickupen Navara byggs och nu kommer uppgifter om att fabriken i Avila väster om Madrid där de lätta lastbilarna NT400 och NT500 tillverkas ska stängas och byggas om till reservdelslager.