Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Northvolt

Northvolt expanderar i Västerås

Northvolt lägger över sex miljarder kronor på att utveckla verksamheten i Västerås under de närmsta åren. 

Northvolts anläggning på Finnslätten ska expanderas och nuvarande Northvolt Labs ska utvecklas till ett campus för forskning, tillverkning och återvinning av batterier. Den första nya anläggningen är redan under uppbyggnad och total kommer Northvolt att satsa 750 miljoner dollar, cirka 6,6 miljarder kronor, i verksamheten.
– Det här kommer bli, vilket är unikt, världens första batteriforskningscampus som har hela batterivärdeskedjan samlad på en och samma plats, säger Northvolts kommunikationschef Jesper Wigardt till TT.

Detta är en kraftig ökning av den tidigare satsningen i Västerås om totalt en miljard kronor och Northvolt kommer att utöka personalstyrkan från 400 till åtminstone 1 000 personer. Northvolt uppskattar att det kommer att finnas utrymme för omkring tre forskningscampus i denna storleksklass i Europa där uppbyggnaden av batteriindustrin pågår för fullt.
– Genom att etablera ett campus där industriella aktörer kan engagera sig, omgivna av alla nödvändiga anläggningar, är det vår övertygelse att vi kan skapa den nödvändiga grunden för att Europa ska kunna bli den ledande regionen för en teknik som är kärnan i loppet mot att minska koldioxidutsläppen, säger Peter Carlsson, vd Northvolt.