Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu besvarar Christian von Koenigsegg dina frågor online

Svenska supersportbilstillverkaren Koenigsegg vill ta sig närmare sina fans och kunder. Nu svarar grundaren Christian von Koenigsegg att besvara frågor – direkt på företagets webbsida.

Det är via en blogg på Koenigseggs hemsida som nu företagets grundare Christian von Koenigsegg gör sig tillgänglig att svara på frågor direkt från allmänheten. Under parollen ”Ask Me Anything” publicerades under gårdagen de första svaren på frågor som man fått. Det är dock knappast alla frågor som besvarats. Steven Wade, som driver bloggen (ja, det är samme Wade som tidigare drev bloggar om Saab), hade utlovat svar på mellan 15 och 20 frågor, men över 200 har inkommit hittills. Av dessa har nu ett mindre antal sållats fram till att besvaras.

Till de frågor som von Koenigsegg nu besvarat hör hur man börjar jobba på Koenigsegg, varför företaget inte testat den faktiska toppfarten och huruvida man faktiskt kommer att producera en ”normal bil”. I kortform kan svaren beskrivas som att man (1) kan börja jobba hos Koenigsegg om man har en kompetens de söker genom att kontakta dem via webbsidan, (2) inte har möjlighet att testa den faktiska toppfarten, då det inte finns särskilt många, lättillgängliga platser med tillräckligt lång raksträcka, plus att efterfrågan på den absoluta toppfarten bland kunderna inte är särskilt stor och (3) att man inte i den närmaste framtiden kommer tillverka en ”normal bil”, men att tekniker man utvecklat har hittat ner i normala bilar.

Det kanske mest intressanta svaret som Christian von Koenigsegg gett är dock vad som skulle ha hänt med Saab om Koenigsegg blivit företagets slutliga ägare i samband med Saab-affären år 2009. Mer om det kan du läsa här!

Alla frågor och svar till Christian von Koenigsegg hittar du på Koenigseggs hemsida, dit du tar dig genom att klicka här!