Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Marco Schubert är ny chef för Audi Sverige
Marco Schubert är ny chef för Audi Sverige
Marco Schubert är ny chef för Audi Sverige
Marco Schubert är ny chef för Audi Sverige

Ny chef för Audi Sverige

Marco Schubert har utsetts till ny chef för Audi Sverige. Den tyske 40-åringen är redan välbekant med den svenska Audi-marknaden.

Oliver Bartholomäy blev bara knappt två och ett halvt år på sin post som chef för Audi Sverige. Nu har i stället Marco Schubert tagit över basandet.

Schubert har lång erfarenhet av märket Audi och den svenska marknaden eftersom han inom moderbolaget Audi AG varit regionsansvarig för just Audi Sverige. De tre senaste åren har han varit ansvarig för norra Europa inklusive de brittiska öarna.

Dessförinnan har han även varit produktchef för den brittiska importören samt ansvarig för Audis tillbehör och reservdelar globalt.

– Mina första kontakter med den svenska marknaden var redan 2005. Sedan dess har märket gjort en fantastisk resa. Jag hoppas givetvis på att kunna fortsätta den utvecklingen och stärka vår position som premiummärke ytterligare. I höst lanserar vi bland annat nya plug in-hybriden Audi A3 e-tron och nya Audi TT som båda är viktiga imagebärare, säger Marco Schubert.

– Med sin bakgrund både från en större importör, eftermarknad och inte minst som ansvarig för kontakterna med Audi Sverige från huvudkontoret, är vi övertygade om att Marco snabbt kommer att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av Audi-affären i Sverige, säger Claes Jerveland, vd Volkswagen Group Sverige.

Oliver Bartholomäy har fått en ny tjänst inom Audi i hemlandet Tyskland. Där tillträder han som Area Manager.