Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny importör för Opel

Opel i Sverige och Danmark får en ny importör till följd av att PSA-koncernen förvärvat märket.

Opel ingår som bekant numera i PSA-koncernen och nu tar Interdan Bil A/S, där även K.W. Bruun Autoimport AB ingår, över den svenska och danska importen.

Koncernen grundades 1930 och sedan 1998 har man haft hand om Peugeot-försäljningen i Sverige. Företaget är Skandinaviens största importör av personbilar och lätta lastbilar. 2017 sålde man över 55 000 fordon. Opel sålde under samma period 24 000 bilar i Danmark och Sverige.

– Flexibilitet är nyckeln till framgång. Med vår nya partner Interdan Bil, som har en stark position i Danmark och Sverige, är vi övertygade om att Opels varumärke kommer att kunna bli ännu starkare på dessa två viktiga marknader, säger Peter Küspert, marknadschef på Opel.

Konkurrensverken i de båda länderna behandlar nu ärendet vilket beräknas vara klar under andra halvåret av 2018. Vid överlåtelsen av äganderätten till importen kommer Opels personal i Sverige och Danmark att vara anställda av det nuvarande företaget under nytt ägandeskap.

Opel Sverige AB har i dag cirka 40 anställda och märket har drygt 70 försäljningsställen och fler än 100 verkstäder runt om i landet.