Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: JLR

Ny logotyp men Land Rover lever vidare

Varumärket Land Rover lever vidare när koncernen byter namn till JLR. En ny logotyp presenteras – som inte kommer finnas på bilarna.

Vi har tidigare skrivit om att Jaguar Land Rover avvecklar märket Land Rover när koncernen skiftar namn till JLR. De kallar sin nya strategi ”House of Brands” och där ska varumärkena Range Rover, Defender, Discovery och Jaguar förstärkas. Nu har den omdöpta koncernen fått en ny logotyp och längst ner i pressmeddelandet kan vi ta del av märket Land Rovers framtid:

”JLR bekräftade i dag att varumärket Land Rover kommer att förbli en viktig del av företagets DNA. Land Rover fortsätter som ett världsberömt och viktigt märke, kvar på fordon, webbplatser, sociala medier och detaljhandelssajter, som ligger till grund för varumärkena Range Rover, Defender och Discovery i världsklass.”

Ny struktur när Jaguar Land Rover blir JLR.Ny struktur när Jaguar Land Rover blir JLR.Ny struktur när Jaguar Land Rover blir JLR.
Ny struktur när Jaguar Land Rover blir JLR. Foto: JLR

Med meddelandet följer även en illustration som vill förtydliga den nya strukturen/hierarkin med varumärket Land Rover placerat under Range Rover, Defender, Discovery och med JLR i topp. 

– Detta är nästa kapitel i vår reimage-resa för att bli ett verkligt modernt lyxföretag. Den nya JLR-identiteten kommer att ge klarhet till våra kunder och fungera som en enare för våra fyra distinkta brittiska varumärken, säger Gerry McGovern som är Chief Creative Officer för JLR.

– Verkligheten är att Range Rover är ett varumärke och det är Defender också. Kunderna säger att de äger en Range Rover. I lyxsegmentet behövs absolut klarhet. Land Rover Range Rover SV Autobiography ger inte det, förtydligar McGovern.

Lyx och elegans är ord som dyker upp i pressmeddelandet. Kanske är det också så att man upplever att Land Rover har för mycket lera på stövlarna för att passa in i resan.