Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny spekulant på Spyker Cars

Spykers sportbilsverksamhet var tidigare tänkt att säljas till Vladimir Antonov, en affär som avbröts. Nu har man hittat en ny tilltänkt köpare, nordamerikanska investmentbolaget North Street Capital.

Tidigare i år var planen att sälja Spyker Cars, alltså sportbilsdivisionen inom det som numera heter Swedish Automobile, till det av Vladimir Antonov kontrollerade CPP Global Holdings Limited. Den affären gick inte igenom, till följd av tidsbrist, hävdades det då.

Nu har alltså en ny köpare till sportbilsverksamheten presenterats, nordamerikanska investmentbolaget North Street Capital. Köpesumman det rör sig om ska vara samma som tidigare, 32 miljoner euro, motsvarande nära 300 miljoner kronor.

Det finns dock fortfarande en del frågetecken kring affären, och i pressmeddelandet skriver man att man inte har några garantier för att förhandlingarna ska avslutas framgångsrikt. Man har dock nått ett så kallat "conditional agreement", och är överens i stora drag.

Samtidigt uppger Brendan O'Toole, som är vd på CPP Global, att intresset från deras sida kvarstår och att diskussioner har fortsatt även efter det att deras avsiktsförklaring gick ut i juni.